Valet av en fönsterlampa bestäms genom vilken typ av belysning som man önskar ha i sitt fönster och vilken stämming man vill få i rummet och när man ser lampan utifrån. Om man bara vill ha en mysbelysning är det inte lika viktig vilket sken man får ifrån fönsterlampan.

Fönsterlampor finns i många olika utföranden och utseenden och det är i princip upp till tycke, smak och vilken känsla man vill förmedla med sin fönsterlampa när man väljer den. Om den enbart skall vara till för att lysa upp en viss del eller lysa upp omgivningen lite mer. Om man vill ha en mysbelysning kommer oftast det bästa skenet genom en enkel tygskärm. 

Fönsterlampor finns i varierande former.

Valet mellan fönsterlampor består oftast i hur och var man vill placera belysningen. Lampan kan vara antingen rätt och slätt en klump eller ett klot, men kan även vara en mindre stolpe som har förgreningar och armar för flera glödlampor. Materialet för fönsterlampan kan variera mellan stål, trä, glas och det finns i många olika sorters färger. Hos lavanille.com hittar du ett brett utbud av olika fönsterlampor från olika designers så att du kan hitta något som passar eran stil och ert rum.

Det finns alltid en fönsterlampa för varje ändamål, tycke och smak, därför är det bara att välja och vraka i det stora urvalet med många utformningar som lavanille.com har. Gemensamt för alla fönsterlampor är att belysningen kommer av en glödlampa i klotmodell eller en lågenergilampa som liknar ett lysrör.